Otrok naj se med nočnim jokom umiri sam

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Strokovnjaki so prepričani, da starši z reakcijo na otrokov jok posegajo v njegov naravni tok spanja.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki svetujejo, da starši ponoči ne bi smeli vstajati in miriti otroka, ki joče. Namesto tega bi ga morali pustiti, da se sam umiri in zaspi naprej.

V raziskavi je sodelovalo 1200 staršev, ki so šest mesecev spremljali navade svojih otrok med spanjem. Dve tretjini otrok je noč prespalo, ena tretjina otrok pa se je zbudila najmanj enkrat na noč. Večina otrok, ki so se budili, so bili fantki, razlog za bujenje pa je bilo dojenje ali večja materina občutljivost.

Otroci se sicer budijo na vsako uro in pol ali dve uri in sami zaspijo nazaj. Ko pa jih matere skušajo uspavati, zmotijo njihovo umirjanje. To je ključnega pomena za kasnejše redno spanje.

Otrok bi moral iti v posteljo vsak večer ob isti uri, starši pa bi jih morali pustiti, da sami zaspijo. Staršem se priporoča, piše Daily Mail, da naslednjič otroka, ko med spanjem zajoka, pustijo, da se sam umiri in zaspi naprej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:16 23. Februar 2013.

    bart77 se popolnoma strinjam s tabo, da ljubeča skrb nikoli ne škodi. Zato pa imamo toliko odraslih čustvenih invalidov, ki …

  • 07:26 11. Januar 2013.

    Ja, bravo. Take ugotovitve so mi zmeraj fascinantne. 1. Noben normalen starš ne bo ignoriral otroka, ki joče - na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.