Otroka peljite na Dunaj

Foto: Sergeja Hadner Hvala dunaj Foto: Sergeja Hadner Hvala dunaj Foto: Sergeja Hadner Hvala dunaj Foto: Sergeja Hadner Hvala dunaj Foto: Sergeja Hadner Hvala dunaj
Si vaš otrok želi dirigirati Dunajskim filharmonikom ali se naučiti govorico pahljače, s katero so se pred nekaj stoletji sporazumevale dame? Peljite ga na Dunaj!
Oglej si celoten članek

V vzhodnem delu nekdanje poletne rezidence habsburške monarhije – v otroškem delu dvorca Schönbrunn – se lahko igrajo z ličili in lasuljami, ki so jih v 18. stoletju nosili tudi otroci aristokratov, spoznajo vonje monarhije, ujete v posebnih dozah, ter se sprehodijo skozi spalnice in učilnice številnih otrok Marije Terezije.

Spoznajte govorico glasbe

V dunajski Hiši glasbe otrok zvok ne le sliši, ampak tudi vidi, spozna zgodovino Dunajskih filharmonikov, skomponira svojo skladbo ... Posluša lahko zvoke mikro- in makrokozmosa, okolja in človeškega telesa – od šumov, ki jih oddaja planet Jupiter, pa do mešanice glasov, ki jih je mogoče slišati na tokijski podzemni železnici. Največji glasbeni geniji Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Strauss in Mahler sedijo vsak v svoji sobi, obkroženi z glasbili, notnimi listi, dokumenti, kostumi, pohištvom in osebnimi predmeti iz njihovega časa.
Po sobah se sprehajate s prenosno slušalko, ki pripoveduje sočne zgodbe o skladateljih – a žal ne v slovenščini.

Zanimivo za mlajše

  • Morska hiša. Živali tropskih morij, Sredozemlja, avstralskih jezer in sladkih voda. Potapljanje in hranjenje morskih psov ter hranjenje piraj in plazilcev.
  • Otroški muzej Zoom. Animirani studio – eksperimentiranje s filmskimi triki in zvokom. Zoom studio – izdelovanje, barvanje, gradnja, modeliranje, oblikovanje ... Zoom ocean – raziskovanje umetnosti, znanosti in arhitekture z vsemi čuti.
  • Zoo Schönbrunn. Najstarejši živalski vrt na svetu, ki so ga Habsburžani zgradili leta 1752. Med 500 živalskimi vrstami so tudi koale in pande, povodni konji, severni medvedi in pingvini ... v tropskem gozdu pa tudi leteči psi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.