Otroka raje nosite na levi strani telesa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V reviji Nature Ecology and Evolution so raziskovalci objavili članek, da je bolje, če starši otroka nosijo na levi strani telesa.
Oglej si celoten članek

Ste opazili, da večina ljudi otroka nosi na levi strani? Ker je večina od nas desničarjev, bi bilo to logično, saj je tako desna roka prosta in lahko z njo opravljamo dela, medtem ko imamo otroka v naročju. A znanstveniki pravijo, da razlog tiči drugje. Otroka podzavestno nosimo na levi strani, ker je ta polovica telesa povezana z desno polovico možganov, ki regulira naša čustva. Na ta način starš utrjuje vez z otrokom, so še zapisali v reviji Nature Ecology and Evolution.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.