Otrokom pričarali svet prednikov

Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival Foto: Anže Petkovšek lunin festival
Na današnjem 7. Luninem festivalu, ki je potekal v ljubljanskem parku Tivoli, so otroci spoznavali pozabljene igre, ki so jih organizatorji postavili v moderen okvir.
Oglej si celoten članek

Tema letošnjega festivala je namreč Igra: vrnitev v pozabljene čase, otroci pa se bodo lahko zabavali ob igrah, kot so Kdo se boji črnega moža, Gnilo jajce in Med dvema ognjema.

Kot so sporočili organizatorji, so letos otrokom pričarali svet današnjega otroštva in otroštva naših prednikov. Verjamejo, da bo vsaka družina in vsak otrok našel najljubšo igro zase.

Na več kot 40 prizoriščih v parku Tivoli so potekale številne igralnice, skakalnice in ustvarjalnice. Za bolj utrujene starše pripravljajo celo posebne "zen točke sproščanja".

V okviru festivala so otroci letos pletli tudi največjo letečo preprogo na svetu in plesali z milnimi mehurčki. Obiskali pa so jih tudi "stari prijatelji" Maček Muri, Muca Maca, Indijanci, škratje, klovnesa in avtomobilčki.

Tudi letos je festival imel ekološko noto. Udeležence so organizatorji pozvali, naj avtomobile pustijo doma in se na festival pripeljejo brezplačno z mestnim avtobusom. Vozniku naj le pokažejo broško Luninega festivala, ki jo lahko najdejo v večini vrtcev in šol ter na info točki Ljubljanskega potniškega prometa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.