Pablo Picasso po keramično

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Če vas bo pot peljala proti Gorenjski, se ustavite na Bledu, kjer si lahko v Galeriji Deva Puri ogledate razstavo keramike znamenitega Pabla Picassa.
Oglej si celoten članek
Pablo Picasso je keramiko ustvarjal na spontan in igriv način. Za razliko od grafičnega opusa, kjer je ostajal v "črno-belem" svetu, je s keramiko odkrival široke palete barv.

Keramika je mnogokrat dojeta kot obrt in ne umetnost. V Picassovem svetu so vaze, vrči, krožniki, keramične ploščice in drugi predmeti, ki jih je oblikoval ter poslikal, dobili dimenzijo platna. Z občutkom lahkotnosti, s katerim je zasnoval že svoje slike, je raziskoval tudi vsak keramični objekt. Hkrati pa je vanje posegal z drzno obdelavo materiala. Zabaval se je v igri dekoracije in forme posameznih keramičnih stvaritev. Vsak izdelek posebej je bil zanj eksperiment.

Keramike na pričujoči razstavi zato lahko gledate kot proizvod obojega – kot skulpture ali slike.

Cena vstopnice ni znana.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.