Pacientko pozabili v CT-napravi

Foto: Žurnal24 Običajni 25-minutni postopek se je pri Tellezovi zavlekel za več ur.
Na neki kliniki v Tucsonu v ameriški zvezni državi Arizona je zdravstvenim tehnikom uspelo pozabiti na pacientko v CT napravi.
Oglej si celoten članek

Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP je 67-letna Elvira Tellez zaradi kostnega raka prišla na kliniko, kjer naj bi s pomočjo CT-naprave ugotovili, če se je rak razširil. Po prihodu so jo zdravstveni tehniki položili v napravo, zatemnili luči in ji naročili, naj se med 25-minutnim postopkom ne premika. Tellezovi se je čez nekaj časa zazdelo, da je v napravi že predolgo, a zaradi teme ni videla na uro. Ko je bila že prepričana, da postopek tako dolgo ne bi smel trajati, je začela klicati na pomoč, a se ji ni nihče oglasil.

Po nekaj urah se je nesrečni ženski le uspelo priplaziti iz naprave, a je kmalu zatem zgrožena ugotovila, da je sama zaklenjena v kliniki. V paniki je poklicala svojega sina, ta pa je poklical šerifov urad. Od namestitve Tellezove v CT-napravo do prihoda policistov na kliniko je minilo kar pet ur. Tellezova, ki ima od incidenta težave s spanjem, sedaj od pristojnih zahteva pojasnila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.