Paul bo dobil film, ulico in naslednika

Najslavnejša hobotnica na svetu, ki je napovedovala nogometne izide nemške reprezentance, je ta teden poginila, a dogajanje okoli nje še ne pojenja. Zadnja novica je film, ki naj bi ga posneli na Kitajskem.
Oglej si celoten članek

Kitajci naj bi konec novembra v filmu prikazali "pravo resnico" o Paulu. Ta naj bi bil le dobra marketinška poteza športnih stavnic, da bi se še povečalo zanimanje za nogometne stave. Kitajci se pri tem prav nič ne ozirajo na dejstvo, da je Paul pravilno napovedal vseh sedem tekem nemške reprezentance na SP, celo poraz s Španijo, ampak poudarjajo, da je cela zgodba le dobro premišljen stavničarski načrt.

 

Nekateri ga sovražijo ...

V Nemčiji je smrt hobotnice v socialnih omrežjih sprožila neznanski odmev, pri katerem so glavne misli tri - enkrat je moralo priti maščevanje za napoved s Španijo, nogomet bo zdaj spet zanimiv in na evropskem prvenstvu bomo zmagali.

 

Prav nič žalosten ni bil tudi profesor univerze Oxford David Spiegelhalter, ki se ukvarja z verjetnostnim računom. Že leta in leta se trudi, da bi mladim tudi z verjetnostnim računom dokazal, kako nevarne so igre na srečo, a Paul je ovrgel vse njegove trditve in trud.

 

Foto: Žurnal24 hobotnica Paul

Nekateri pa ljubijo ...

Sicer pa so na Elbi po Paulu že poimenovali ulico. Španci, ti so na SP v nogometu osvojili svoj prvi naslov in Paul je to pravilno napovedal, so ga tudi po smrti želeli razstaviti v muzeju. Posebej so si ga želeli v mestecu Carballino, kjer so mu po osvojenem naslovu podelili naziv častnega meščana.

 

Že poleti pa so Nemcem zanjo, za živo hobotnico seveda, ponujali 35.000 evrov. In prav Carballino je bil med mesteci, ki so se s hobotnico tudi finančno opomogla, saj je tudi po zaslugi Paula letošnji praznik mesta obiskalo 100.000 ljudi, leto prej "le" 40.000.

 

V Oberhausnu pa medtem odrašča Paul II, ki bo zamenjal slavnega predhodnika. Prostor v akvariju bo živalca, ki prihaja iz francoskega Montpellierja, zasedla prihodnji teden. Njegovega slavnega predhodnika, bodo upepelili, v akvariju pa bo dobil celo spomenik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.