Paulovi vegetarijanski ponedeljki

Foto: Žurnal24 Paul se zavzema za vegetarijanske ponedeljke.
Nekdanji član legendarne skupine The Beatles Paul McCartney je pozval Britance k zmanjšanju porabe mesa tako, da bi začeli z enim dnevom na teden.
Oglej si celoten članek

Uvedba "vegetarijanskih ponedeljkov", ki jih predlaga, bi namreč prispevala k zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida, katerega velik proizvajalec je prav živinoreja. "Veliko ljudi gre v ponedeljek v telovadnico. Vegetarijanski ponedeljek je nekaj podobnega, le da ob tem naredimo še nekaj za zaščito planeta," je McCartney razložil v pogovoru za revijo The Grocer. Ob tem poudarja, da navada izvira iz Avstralije, kjer se potrošniki zavedajo okoljskega vpliva živinoreje, ki proizvede več ogljikovega dioksida na proizvedeno kalorijo kot poljedelstvo.

McCartney, ki je že dolgo vegetarijanec, je povedal, da so ga k temu koraku spodbudila tudi priporočila Združenih narodov. "Eden glavnih zaključkov nedavnega poročila o podnebnih spremembah je, da bi morali jesti manj mesa. In tega ne pravi vegetarijansko združenje. To so Združeni narodi," je še poudaril.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.