Pazite, kradejo ljubljenčke

Foto: Happy Dog Bela
Psička, ki so jo domnevno ukradli konec maja, se je sama srečno vrnila domov, a takšnih zgodb s srečnim koncem je žal malo. Da se kaj podobnega ne bi pripetilo tudi vam, bodite pozorni na nekaj povsem vsakdanjih malenkosti.
Oglej si celoten članek

Veselo novico o vrnitvi pogrešane psičke Bele, ki so jo domnevno ukradli konec maja, so včeraj sporočili na profilu na Facebooku spletnega portala za ljubitelje psov Happy Doggy. Ker je psička domov prišla na nekaterih delih pobrita, na predelu vratu pa ima dobro vidne male ranice, lastniki domnevajo, da so ji "novi lastniki" v tem času želeli odstraniti čip. Na srečo jim je Bela pobegnila in se vrnila k pravim lastnikom, a zgodb s tako srečnim koncem je malo, poudarjajo pri omenjenem portalu.

Da se kaj podobnega ne bi pripetilo tudi vam, na svojega ljubljenčka vedno dobro pazite. Če se boste ravnali po spodnjih priporočilih, bodo možnosti za neljubo izkušnjo manjše:

  • Ne pustite, da bi se pes prosto sprehajal po naselju, saj je tako poleg avtomobilskim nesrečam izpostavljen tudi nastavljenim strupom, ki jih je tako v vaseh kot po mestih žal vse več.
  • Psa nikoli ne izpustite z vidnega polja. Tudi kadar ga pustite, da prosto teka po travi ali gozdu, pazite, da se od vas ne oddalji preveč.
  • Čeprav ima veliko trgovin pred vhodom urejen prostor za pasje prijatelje – večina za kosmatince poskrbi tudi s posodo z vodo, pa ljubljenčki tudi tam niso povsem varni. Čeprav vam ga morda nihče ne bo ukradel, pa nikoli ne veste, kako bo pes reagiral na mimoidoče, kako bodo mimoidoči reagirali nanj in kako bo pes reagiral na druge pse, ki bodo prišli mimo. Ne glede na to, kako velik/majhen, prijazen in vzgojen je vaš pes, lahko postane njegovo vedenje v nepričakovani ali stresni situaciji nepredvidljivo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:34 16. Julij 2013.

    Kradejo pse??<br />Pa toliko jih je po zavetiščih ! V zavetišče naj si gredo ponj !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.