Pečena jabolka

Foto: Žurnal24 iStock_000000736060Small
Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran! Zelo zdravo sadje, ki poleg vitaminov A, B6 in C vsebuje tudi veliko kalcija in mineralnih snovi, tokrat pripravite na sladek način.
Oglej si celoten članek
Za pečena jabolka potrebujete (za štiri osebe):
  • 4 jabolka
  • 1 zvrhano jedilno žlico rozin
  • 2 žlici neolupljenih mandljev 
  • 1 jedilno žlico naribane limonine lupine
  • 1 jedilno žlico sladkorja
  • 1 jedilno žlico masla
  • 1/8 l vode ali belega vina

Priprava:

Jabolka operite in jim izdolbite pečke. Sadežev ne prerežite, vendar v notranjosti pustite dovolj prostora za eno jedilno žlico nadeva. Nato operite rozine in naribajte mandlje. To pomešajte z limonino lupino, sladkorjem in maslom. Z zmesjo napolnite jabolka in sadeže postavite v pekač za narastek. Dno pekača prelijte z vodo ali belim vinom in pecite 30 minut pri 250 stopinjah Celzija.
Pečenih jabolk ne smete olupiti, saj se zaradi peke preveč izsušijo in postanejo neprivlačnega videza.

Pečena jabolka boste pripravljali približno 40 minut. Najpreprosteje jih pripravite tako, da kar cela spečete v pečici. Lahko pa jih spečete tudi z drugimi nadevi. V Rusiji jih denimo pripravijo z jedilno žlico kuhanega riža in navedenimi sestavinami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.