Pečena zelenjava s skuto

Foto: Žurnal24 Kosilo na hitro: Zelenjava s skuto.
Tokrat vam predstavljamo lahko kosilo za vroče dni. Z zelenjavo in skuto. Uživajte v polnem okusu!
Oglej si celoten članek
Sestavine:
  • 1 melancan
  • 2 bučki 
  • 1 paprika 
  • 1 čebula 
  • 3 stroki česna 
  • šopek peteršilja 
  • bazilika, rožmarin (sveža ali posušena) 
  • 300 g skute 
  • 100 g mocarele 
  • arašidovo olje 
  • sol, poper (po želji)

V pladenj, ki ste ga namazali z oljem, položite narezano čebulo, papriko, bučke in malancan. Pripravite tržaško omako (strt česen, sesekljan peteršilj in olje) in jo enakomerno porazdelite po zelenjavi. Dodajte koščke skute ter potresite z zelišči (bazilika, rožmarin) in začimbami (sol, poper).

Pecite pri 230 stopinjah Celzija približno 20 do 25 minut. 5 do 10 minut pred koncem dodajte na koščke narezano mocarelo.


Namesto arašidovega olja lahko uporabite tudi olivno ali sezamovo olje. Če želite bolj poln okus, skuto deloma nadomestite z naribanim sirom.

Veliko gurmanskih užitkov in dober tek!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.