Omaka:
- 2 žlici medu
- 1 paradižnik (narežite ga na kocke)
- malo popra
- 1/2 nasesekljane čebule
- 1/2 skodelice oliv
- 1 žlica kisa
- 1 žlica olivnega olja
- malce soli
- 1 mala žlička čilija
- 2 žlici medu
- malce soli
- 4 piščančja prsa
- pripravljena polenta
Priprava:
Najprej vse sestavine za omako zmešajte skupaj in počakajte, dokler piščanec ne bo pripravljen. Nato vzemite piščanca in čez polijte med, sol in mu dodajte čili. Naj počiva v hladilniku približno eno uro. Nato piščanca pecite v vroči posodi na olivnem olju približno deset minut na vsaki strani.
Pripravljeno polento narežite na debelejše rezine in jo prav tako na hitro popecite na žaru, da se obarva zlato rumeno. Pečen piščanec prelijte z zelenjavno omako in postrezite.