Pekoči piščanec z medom

Foto: Žurnal24 Uživajte v čudovitih okusih!
Pripravite piščanca z medom in mu zraven dodajte še nekoliko pekočega priokusa. Uživajte v okusih in eksperimentirajte.
Oglej si celoten članek
Sestavine:

Omaka:

  • 2 žlici medu
  • 1 paradižnik (narežite ga na kocke)
  • malo popra
  • 1/2 nasesekljane čebule
  • 1/2 skodelice oliv
  • 1 žlica kisa
  • 1 žlica olivnega olja
  • malce soli
Piščanec:
  • 1 mala žlička čilija
  • 2 žlici medu
  • malce soli
  • 4 piščančja prsa
  • pripravljena polenta

Priprava:
Najprej vse sestavine za omako zmešajte skupaj in počakajte, dokler piščanec ne bo pripravljen. Nato vzemite piščanca in čez polijte med, sol in mu dodajte čili. Naj počiva v hladilniku približno eno uro. Nato piščanca pecite v vroči posodi na olivnem olju približno deset minut na vsaki strani.
Pripravljeno polento narežite na debelejše rezine in jo prav tako na hitro popecite na žaru, da se obarva zlato rumeno. Pečen piščanec prelijte z zelenjavno omako in postrezite.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.