Performaribor zaseda Štajersko

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Sodobno. Mesto bodo do petka zasedli performerji.
Oglej si celoten članek

Mladinski kulturni center (MKC) Maribor je včeraj s performansom Jake Andreja Vojevca Eclipse: In vino veritas začel 16. mednarodni festival sodobnih performativnih praks Performa.

Dogajanje festivala se bo nadaljevalo vse do petka, ko bodo na različnih lokacijah v mestu na ogled predstave.

Tudi na železniški in v parku
Letošnja Performa tako ponuja performanse, videoprojekcije, predavanja in koncerte. Osrednja nit festivala bo ulični performans 7 sekund avtorjev in izvajalcev Anje Bornšek, Asherja O'Gormana in Sebastijana Geča, ki ga bodo uprizarjali vsak dan na različnih lokacijah v mestu.

Zadnjega bo danes mogoče videti ob 11. uri na mariborski železniški postaji in ob 17. uri v Mestnem parku. “Ogled vseh prireditev razen zaključnega koncerta je brezplačen,” so sporočili iz MKC Maribor. Do petka med drugim napovedujejo še performans I.D.I.O.T. & Izstop v KGB, v Kulturnem inkubatorju pa videopredstavo 
Ne-navadna ovca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.