"Pesem bi morala iti bolj v uho"

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Potem ko smo končno slišali pesem, s katero se bomo letos predstavili na Eurosongu, smo za mnenje prosili nekaj izvajalcev, ki so nas zastopali v preteklih letih.
Oglej si celoten članek

"Najprej sem pomislil, da poslušam lanskoletno zmagovalko. Ampak se mi vseeno zdi super in Hanno moramo podpreti," nam je povedal Vili Resnik, ki je Slovenijo s pesmijo Naj bogovi slišijo zastopal leta 1998. Vili je ob tem povedal, da imamo veliko možnosti, da pridemo v finale, a ga vseeno skrbi, kako se bo Hannah odrezala na velikem odru. "Pred dvema letoma sem jo gledal med nastopom na televiziji, pa v živo ni bilo tako prepričljivo. Ampak upam na najboljše in ji želim vse naj naj."
Prizvok lanskoletne zmagovalne pesmi Euphoria čuti tudi Tanja Ribič. "Včasih to ni pravi recept, imamo pa vsekakor kvalitetno pesem in odličen vokal." Tanja je našo deželo predstavljala leta 1997, s pesmijo Zbudi se; takrat je pela balado, a pravi, da je na Eurosongu zadnja leta zelo pomemben "cirkuški element", s čimer se strinja tudi Rebeka Dremelj, naša predstavnica leta 2008. "Eurosong je cirkus in vse več šteje kot sama pesem, zato je komentar na pesem popolnoma brezpredmeten. Hanni želim čim več podpore s strani slovenske delegacije in predvsem veliko pozitivnih izkušenj, kar pa Eurosong zagotovo je."

Ksenofobni komentarji

Tudi Tomaž Mihelič - Marlenna, ki nas je zastopal z zasedbo Sestre, je zelo zadovoljen z letošnjo predstavnico, saj je Hannah tudi njegova prijateljica. "Je fenomenalna oseba, prava za takšno težko nalogo. Ima odličen vokal, všeč mi je melodija, tudi besedilo je zelo dobro. Mogoče je za moj okus, kar se Eurosonga tiče, malo preveč 'dubsterska', ampak do izbora je še veliko časa in sem prepričan, da bodo tudi v tej smeri kaj postorili," je povedal Tomaž in dodal, da ga ob tem motijo predvsem negativni odzivi. "Zelo me žalostijo ksenofobni, na trenutke fasistični komentarji o tem, da nas bo zastopala Američanka. Če lahko 'tujke' rojevajo slovenske otroke, ni hudič, da ne bi mogle zastopati tudi Slovenije na Eurosongu."

"Pesem nima presežka"

Za odtenek bolj kritična sta bila Regina in Omar Naber, ki sta nas zastopala leta 1996 in 2005. "Nekega hudega presežka v sami pesmi ni, da bi zdaj lahko računali na prvo mesto, definitvno pa lahko računamo na finale. Skladba je všečna in v trendu, zato mislim, da bi se to znalo zgoditi," pravi Regina, Omar pa dodaja, da je pesem slišal samo enkrat, zato težko oceni. "Ampak glede na to, da je Eurosong taka prireditev, da moraš pesem ocenjevati, ko jo slišiš le enkrat, menim, da bi morala iti bolj v uho na prvo žogo. Ampak se mi kljub temu zdi zadovoljiva in v redu, jaz bi sicer izbral čisto drugače."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:23 16. Februar 2013.

    Ti pevci, ki komentirajo našo predstavnico, vsi po vrsti niso dosegli nobene vidnejše uvrstitve na Eurosongu, zato so lahko samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.