Sprehod

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Po Izoli in okoliških znamenitostih po štirih obnovljenih pešpoteh.
Oglej si celoten članek

Za dejavnejši obisk Obale, ki vam med sprehajanjem po majsko razcvetelem podeželju ponuja tudi ogled znamenitosti, kot so rimski ostanki, cerkvice in kapelice, vodni viri, oljčniki ter vinogradi, so v Izoli na novo uredili štiri nezahtevne pešpoti različnih dolžin.

Nezahtevne tudi v dežju
Nove pešpoti, ki vas bodo popeljale tudi mimo turističnih kmetij in vinskih kleti, izolsko podeželje povezujejo z mestom. Kot poudarjajo na izolskem
turistično informacijskem centru (TIC), so tehnično nezahtevne in jih priporočajo v vseh letnih časih razen ob hudi vročini in močni burji. Zaradi utrjene podlage so primerne tudi v dežju. Zgibanke z opisi poti, dolgimi od devet do 16 kilometrov, ki jih lahko prehodite v od 2,5 do petih urah, najdete na TIC-u,
v hotelih, gostilnah in turističnih agencijah. Sled GPS je dostopna tudi na spletni strani Izola.eu.

Prihajajo navtični dnevi
Prihodnjo soboto bo Izola pritegnila tudi ljubitelje jadranja in radovedneže, saj bo med tamkajšnjo marino in Portorožem potekala regata Marinada. Prijavljene ekipe bodo startale opoldne, konec regate pa bo ob 16. uri pred glavnim portoroškim pomolom. Ob 19. uri bodo v Avditoriju Portorož podelili nagrade, dve uri pozneje pa se bo Marinada z zasedbo Prljavo kazalište zazibala na kopnem. Že 10. maja pa v Portorožu vrata odpira 16. mednarodna razstava navtike Internautica, na kateri do 15. maja kljub krizi v navtični industriji napovedujejo 250 razstavljalcev, tisoč blagovnih znamk, več premier plovil in prek 30 tisoč obiskovalcev. Letošnja atrakcija bo tudi skoraj 50-metrska vojaška ladja Triglav. Vstopnice stanejo od 7 do 12 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.