Pet minut proti podbradku

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Podbradek nastane zaradi slabljenja vratnih mišic, preprečite pa ga lahko z rednimi vajami. Dovolj je že pet minut razgibavanja.
Oglej si celoten članek

Poljubite strop

Stojte vzravnano, poglejte čim bolj visoko proti stropu, mu pošljite poljub, pozo zadržite pet sekund, nato glavo in pogled vrnite v prvotni položaj. Vajo ponovite petkrat.

Dotik ušes

Sedite vzravnano, levo roko iztegnite v zrak, desna naj prosto pada. Nato se z levo roko prek glave dotaknite desnega ušesa in glavo potisnite v levo, tako da pri tem čutite pretegovanje vratnih mišic. Vajo delajte počasi, glavo nagnite, kolikor lahko, zadržite pet sekund, se vrnite v prvotni položaj in vajo ponovite še z desno roko. Tako boste učvrstili stranske vratne mišice.

Levo, desno, gor, dol

Vajo lahko izvajate stoje ali sede, hrbtenica naj bo ves čas vzravnana. Brado počasi obračajte levo in desno, gor in dol. Gibi naj bodo počasni in premišljeni, med izvajanjem vaje morate čutiti vratne mišice. Naredite pet polnih krogov.

Iztegovanje jezika

Sedite vzravnano in iztegujte jezik, kolikor daleč lahko. Vajo ponovite desetkrat.

Egipčanski ples

Saj ga poznate – z glavo migajte levo in desno, naprej in nazaj. Pazite, da so mišice vratu ves čas napete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.