Pet najdražjih restavracij na svetu

Foto: Žurnal24 Maison Pic Foto: Žurnal24 Maison Pic Foto: Reuters Restavracija Le Maurice Foto: Reuters Restavracija Le Maurice Foto: Reuters Restavracija Le Maurice
Se odpravljate na Japonsko, v Francijo ali Ameriko? Potem si preberite, v katerih restavracijah vas bodo najbolj udarili po žepu.
Oglej si celoten članek

Kitcho, Kyoto, Japonska

Enemu izmed najdražjih kulinaričnih doživetij se lahko prepustite na Japonskem. V restavraciji Kitcho, ki jo vodi znan kuhar Kunio Tokuoka, pripravljajo najboljšo tradicionalno japonsko hrano. Strežejo svežo sezonsko hrano, ki je prezentirana na poseben način in predstavlja japonsko kuhinjo. Za sushi obrok v tej prestižni restavraciji boste odšteli približno 450 evrov.

 

Restavracija Le Meurice, Pariz, Francija

Za pravo francosko doživetje poskrbi slavni kuhar Alain Ducasse, ki petičneže prepriča z božansko hrano, fantastično pa naj bi bilo tudi vzdušje v restavraciji, ki je opremljena po navdihu salona iz palače Versailles. Obroki so sicer mali, ali nič manj slastni. Povprečno naj bi za eno jed odšteli okoli 130 evrov, za meni pa okoli 380 evrov, brez davka.

 

Masa, New York, ZDA

Restavracija Masa je locirana v središču New Yorka in je najbolj luksuzna japonska restavracija v velikem jabolku. Meni je sestavljen po letnih časih, tako da lahko v vsakem dobite specialiteto predvideno za ta letni čas. Pod okriljem japonskega kuhanja Masa Takayama, boste za pravo japonsko doživetje odšteli okoli 330 evrov na osebo. Brez predhodnih rezervacij seveda ne gre, tiste, ki rezervacijo odpovejo, pa oglobijo za 150 evrov.

 

Maison Pic, Valence, Francija

Maison Pic je legendarna družinska francoska restavracija, pod vodstvom kuharice Anne-Sophie Pic. Za pravo Pic izkušnjo v toplem vzdušju, ki spodbuja apetit, lahko gostje naročijo Pic meni, ki stane 330 evrov na osebo.

 

Aragawa, Tokio, Japonska

V restavraciji Aragawa strežejo redko in najdražjo kobe govedo (kilogram govedine stane med 400 in 600 evrov), ki prestane posebna merila, preden prispe na krožnik. Cena govejega obroka za eno osebo lahko preseže 270 evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.