Pet nasvetov za zdravo prehrano

Foto: Žurnal24 Jejte jo vsak dan.
Nasvetov za zdravo prehrano ni nikoli dovolj. Danes se spomnimo pet osnovnih, preprostih, a ključnih korakov, ki so osnova zdrave prehrane.
Oglej si celoten članek
Solata. Jejte zeleno solato, še posebej kristalko, saj je ta bogat vir vitaminov A , B in C, vsebuje pa tudi kalcij in kalij. Ste vedeli, da kristalka vsebuje več vlaknin kot mehka solata? Razlog več, da jo na jedilnik uvrstite vsak dan.

Riž. Namesto klasičnega belega jejte rjavi ali integrirani riž. Ta vsebuje več vlaknin in vitamina B in manj sladkorja. Poskusite.

Čaj.
Odžejajte se z domačim ledenim ali toplim čajem brez ali z zelo malo sladkorja. Pijte ga namesto sokov in drugih sladkih pijač in preprečite vnos skritih sladkorjev. Čaj vas bo odžejal na zdrav način, poleg tega je tudi bogat vir antioksidantov in fitokemikalij, ki krepijo imunski sitem.

Mleko. Ste že poskusili sojino mleko? V nasprotju s kravjim ta ne zvišuje ravni holesterola, vsebuje pa tudi zelo malo nasičenih maščobnih kislin. Sojino mleko vsebuje lahko prebavljiv kalcij, vitamine D in B, izoflavon in druge fitokemikalije. Pogosto ga obogatijo tudi z antioksidanti, kot so vitamin A, C in E, ter omega 3 maščobnimi kislinami.

Sladica. Namesto tort ali kremnega sladoleda izberite sadno solato, lahko pa se preizkusite tudi v pripravi domačega sadnega sladoleda.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.