Pet stvari, ki jih barvanim lasem ne smete delati

Foto: Profimedia lasje
Skrb za barvane lase je drugačna kot za naravno barvo.
Oglej si celoten članek

Barvani lasje so veliko bolj občutljivi od las, ki niso barvani. Pozorni morate biti, da lasem, ki so barvani, nudite posebno nego. Zavedajte pa se, da so določene stvari, ki jih barvanim lasem ne smete delati.

Lase operete takoj po barvanju

Frizerji priporočajo, da s pranjem las po prvem barvanju počakate kolikor dolgo lahko. Lasišče potrebuje nekaj časa, da v popolnosti vpije barvo, zato je priporočljivo, da si las ne operete vsaj en dan. Če lahko zdržite dlje, s pranjem počakajte nekaj dni.

Izpostavljate jo toploti

Sušilec za lase, likalnik, kodralnik … Vsi ti toplotni pripomočki niso priporočljivi za lase naravne barve, za barvane lase pa še toliko manj. Če so lasje izpostavljeni visoki temperaturi se lahko uničijo, postanejo razcepljeni, zgodi pa se lahko celo, da barva zbledi.

Pozabite na balzam

Balzam je nujen za zdravje las, še posebej barvanih, z njegovo pomočjo so lasje videti sijoči in sveži. Ne samo, da pomaga pri obnovi uničenih las, ustvarja tudi zaščitni sloj, ki ščiti barvo.

Ne uporabljate izdelkov za nego las

Barvani lasje potrebujejo več pozornosti in več preparatov kot lasje, ki so naravne barve. Če želite, da so vaši lasje videti naravni in sijoči, si obvezno privoščite masko za lase.

Lase grobo obrišete z brisačo

Sušenje las s pomočjo brisače je zagotovo boljše od sušenja las s sušilnikom. A pazljivo! Las ne smete preveč grobo brisati z brisačo in jih drgniti ene ob druge, saj se tako z lahkoto zlomijo. Po tem, ko umijete lase, jih za pet minut zavijte v brisačo, potem pa pustite, da se posušijo naravno. To je najboljši recept za zdrave lase.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.