Pet živil, ki takoj odpravijo trebušček

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Imate težave z napihnjenostjo? Redno uživajte ta živila!
Oglej si celoten članek

Koromač
Koromačev čaj odpravlja težave s prebavo in napihnjenost. Ker je blag, ga lahko date celo dojenčkom. Koromač uspeva od julija do oktobra. Njegove zdravilne sestavine se nahajajo v gomolju, ki vsebuje eterična olja. Grenki koromač uporabljajo tudi pri odpravljanju kašlja in nahoda.

Kumina
Kumina pospešuje prebavo in zmanjšuje napihnjenost. Ta začimba poleg tega deluje protivnetno.

Ingver
Ingver se uporablja za zmanjšanje bolečin v trebuhu, proti slabosti, poleg tega pa pospešuje kurjenje maščob. Lahko uživate ingverjev čaj ali pa svežega dodate smoothiejem, solatam, juham … Ingver odpravlja tudi vnetja v telesu. Zdravniki pa opozarjajo, da ingver reči kri, izogibati pa bi se ga morale tudi nosečnice.
 
Brusnice
Blagodejno vplivajo na sluznico želodca in na črevesje. Pravijo tudi, da lajšajo vnetje mehurja.

Eterično olje poprove mete
Pomaga odpraviti drisko in napihnjenost. V skodelico z vročo vodo dajte nekaj kapljic olja in vaš trebušček bo tako izginil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.