Petkrat daljši seks

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Kar od 25 do 35 odstotkov moških med 18. in 59. letom naj bi po različnih raziskavah trpelo za prehitro ejakulacijo.
Oglej si celoten članek

Spolnost
Japonsko farmacevtsko podjetje je razvilo razpršilo, namenjeno moškim, ki imajo težave s prezgodnjim izlivom. Po prvih opravljenih testiranjih, kjer je po navedbah razvijalca sprej uporabilo 556 moških, ki imajo težave s prezgodnjim izlivom in njihov spolni odnos traja približno 30 sekund, se je čas spolnega odnosa podaljšal za več kot petkrat.

Deluje anestetično
Sprej, imenovan PSD502, vsebuje lokalne anestetike, ki se redno uporabljajo pri lokalni anesteziji. Na spolni ud ga je treba nanesti približno pet minut pred nameravanim spolnim odnosom. Zaradi anestetikov penis odreveni, kar omogoča poznejšo ejakulacijo. Podobno raziskavo je opravila tudi britanska urološka revija. V preizkusu se je 90 odstotkom testiranih moških ob uporabi razpršila spolni odnos podaljšal do štiri minute.

Za zdaj v fazi preizkušanja
V raziskavi je imelo zaradi uporabe razpršila 3,1 odstotka moških težave z doseganjem erekcije, pri petih odstotkih partnerk pa je zdravilo povzročilo hujše reakcije. Razvijalci zdravila poudarjajo, da so stranski učinki sicer precej redki. Nekateri strokovnjaki kljub vzpodbudnim napovedim opozarjajo, da od razpršila ni pričakovati revolucionarnih rezultatov. Preden bo zdravilo prišlo na tržišče, bo treba počakati vsaj še nekaj let, saj mora pred prihodom na trg prestati mnogo testiranj.

Za mnenje smo vprašali tudi slovenske urologe, ki pa ga še ne poznajo in ne vedo, kdaj bi lahko bilo dosegljivo na slovenskem trgu.

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.