Petnajst najboljših živalskih vrtov

Foto: Žurnal24 Hranjenje tjulnjev je med zabavnejšimi dogodki v živalskih vrtovih, kjer imajo t Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Pikasti, črtasti, kosmati, pernati, majhni, veliki, razjarjeni, krotki ... v mestih predstavniki živalskega kraljestva stanujejo v živalskih vrtovih. Preberite in poglejte, kateri so najboljši!
Oglej si celoten članek

Včasih obisk živalskega vrta ni bil velikokrat na urniku popotnikov, a že nekaj časa se spreminjajo živalski vrtovi in naše mnenje o njih. Dobri živalski vrtovi niso več prostor, kjer za rešetkami životarijo prestrašene živali. Namesto žalostnih kletk imajo "stanovalci" urejene velike ograde, ki poskušajo posnemati njihovo naravno okolje, stik obiskovalcev in živali je pristnejši – če ne drugega, lahko obiskovalci opazujejo živali med hranjenjem –, informativne table so razumljive in zelo poučne ... na koncu pa si najljubšega živalskega junaka lahko odnesemo domov v plišasti različici.

 

Preberite še:

"Živalski hotel" v San Diegu
Na Dunaj v najstarejši živalski vrt
Poklon oceanu v Lizboni

Poslanstvo najboljših živalskih vrtov je med drugim izobraževanje, ohranjanje biodiverzitete (nekatere živalske vrste so že tako zdesetkane, da so preživele tudi oziroma predvsem po zaslugi živalskih vrtov), raziskovanje in zabava. Če se znajdete v bližni katerega od živalskih vrtov s spiska najboljših, zato ne razmišljajte predolgo! V fotogaleriji spoznajte petnajsterico, ki jo je izbrala revija Forbes!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.