Picasso navrgel rekord

Foto: Žurnal24 Slika, ki je razprla denarnico neznanega zbiratelja. (Foto: EPA)
Dražbena hiša Christie's je za sliko Pabla Picassa iztržila rekordno vsoto za neko umetniško delo doslej.
Oglej si celoten članek

Sliko so prodali neznanemu telefonskemu ponudniku za 106 milijonov dolarjev (78,5 milijona evrov), poroča BBC. To je precej več kot so dražitelji sprva ocenjevali, da bo prinesla, saj so menili, da njena končna cena ne bo presegla 90 milijonov dolarjev. Prodano delo je tako podrlo rekord, ki ga je imela Giacomettijeva slika Hodeči mož I. To so februarja prodali za 104,3 milijona dolarjev

Slika,
Picasso jo je naslikal leta 1932, je od 50-tih letih minulega stoletja pripadala pokojnima ameriškima zbirateljema Frances in Sidneyju Brodyju in so jo javnosti pokazali zgolj enkrat, in sicer leta 1961.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.