Pičite z bičijem kot rakete

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Ljubljani se pod sloganom Mesta ponovno odkrivajo kolo danes mudi Kolesarski festival 2012. Zajezdite svoj biči in odpičite po mestu.
Oglej si celoten članek

Prvi del Kolesarskega festivala 2012, ki danes s sloganom Mesta ponovno odkrivajo kolo zaseda prestolnico, se bo na Kongresnem trgu odvijal med 9. in 13. uro, kjer bo potekala okrogla miza Kako bomo naredili mesto spet kolesarjem prijazno?, mimoidočim pa bodo na voljo tudi kolesarske delavnice.

Obiskovalci si boste tako lahko ogledali različna neobičajna in posebej predelana kolesa ter prikolice za prevoz otrok in/ali tovora ter preizkusili električna, zložljiva in transportna kolesa. Ustavili se boste lahko tudi ob stojnicah, na katerih se bodo predstavile različne s kolesarstvom tako ali drugače povezane organizacije.

Drugi del festivala se bo dogajal v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri, kjer bo od 14. do 17. ure potekal voden ogled razstave Dve kolesi in par nog. Ta bo predstavila zgodovino razvoja kolesa od tekalnega stroja do kolesa, kot ga poznamo danes. Ob 15. uri bo zavod Krajinski park Ljubljansko barje predstavil še Karto kolesarskih in pohodniških poti po Ljubljanskem barju, čemur bo sledila še otvoritev razstave o Krajinskem parku Ljubljansko barje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.