Pijani policisti so vsakdan

Foto: Žurnal24 Potem pa v službo
Obstaja država, kjer policisti mislijo, da za njih zakoni ne veljajo.
Oglej si celoten članek

Vemo, da imajo Rusi na sploh radi vodko in alkohol, ampak pijači se ne morejo upreti niti policisti. Od začetka tega leta je bilo privedenih 153 moskovskih policajev, ker so vozili pijani ali pa niso želeli na zdravniški pregled. Med njimi je bilo kar 91 policistov, ki so povzročili prometno nesrečo.

To so alarmantni podatki moskovske policije, ki se je zganila potem, ko so njeni pripadniki zakrivili niz hudih prometnih nesreč, zato so vse policijske postaje dobile navodila, da morajo pereči težavi posvetiti posebno pozornost in odpustiti vsakega, ki ga zalotijo, da je pregloboko pogledal v kozarec.

Koliko bo grožnja policiste streznila, je vprašanje, saj je ugled ruske policije že vrsto let na zelo nizki ravni. Policija, še posebej tista prometna, je v Rusiji najbolj osovražen poklic. Vzroki so znani, saj so prometni policisti na vrhu seznama korumpiranosti. Po aroganci in podkupljivosti se lahko primerjajo le še s tistimi iz arabskih držav, mnogi od njih pa mislijo, da njihova glavna naloga ni urejanje prometa, ampak kaznovanje voznikov, pa čeprav brez vzroka in ob kozarčku vodke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.