Pika vabi na karneval

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
Otroci ste lahko konec tedna grafiki ali oblikovalski detektivi.
Oglej si celoten članek

Konec tedna bodo v Ljubljani tudi otroci našli marsikaj za zamotiti se. Danes ob 10.30 v Narodnem muzeju Slovenije pripravljajo Malo šolo grafike, na kateri bodo otroci pod vodstvom akademske slikarke tiskali linorez po poenostavljenih manierističnih motivih z razstave. Otroci se bodo lahko preizkusili tudi v igri črni peter ter prek kart z manierističnimi motivi spoznali mitološke in svetopisemske zgodbe ter zgodovinske dogodke, upodobljene na eksponatih.
Pol ure pozneje bo najmlajše v Kavarni Sputnik na Viču zabavala Pika Nogavička, ki jim bo predstavila barvit svet pustnega rajanja na brazilskem karnevalu ter jim pomagala izdelati pisana krilca in škatlice iz kavnih zrn.

Kako je indijanček dobil ime

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, ki domuje v gradu Fužine, pa jutri ob 11. uri pripravljajo delavnico Oblikovalski detektivi. Med drugim boste odkrivali, zakaj se prvi sklopljivi stol Nika Kralja imenuje indijanček, kaj imata skupnega Alfred Nobel in vezana plošča, kaj je prinesla ideja luknanja pri izdelavi slovitega stola rex ter kaj povezuje komarja, stol in letalo.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.