Pilingi iz domače kuhinje

Foto: Žurnal24 Piling si lahko pripravite tudi sami. (Foto: Shutterstock)
Ključen element na poti do zdrave in sijoče kože je piling, saj z njim odstranimo odmrlo povrhnjico. Privoščite si ga vsaj enkrat na teden in opazili boste takojšnje izboljšanje svoje kože.
Oglej si celoten članek

Pilingi so pri negi kože zelo potrebni, saj odstranijo zgornji sloj kože.  Lahko si ga pripravite tudi sami.

Limona in sol za gladko kožo
Piling iz limone, mandljevega olja in morske soli  bo nežno odpravil odmrle celice in utrl pot zdravi in sijoči koži.  V posodici zmešajte štiri žlice grobo mlete morske soli, dve žlici mandljevega olja in limonin sok iz polovice limone. Pred prhanjem si mešanico s suho brisačko ali roko vtrite v telo. Pomembno je, da mešanice ne nanašate na mokro kožo, saj se bo v nasprotnem primeru sol stopila. Piling sperite pod prho in vaša koža bo dobila svilen sijaj.

Rumenjak in koruza za suho kožo
Pol rumenjaka zmešajte z žličko drobnega koruznega ali pšeničnega zdroba ali kar koruzne moke. Dodajte žličko medu in žličko mandljevega olja. Pred prhanjem si mešanico vtrite v telo.

Univerzalen
Domači piling, ki ga lahko uporabljate za celo telo, si naredite iz žlice medu, žlice soli in žlice olivnega olja. Med pred uporabo nekoliko segrejte, da se lepo stopi, in vanj dodajte grobo ali fino mleto sol. Sol z velikimi zrni je primerna za piling celotnega telesa, medtem ko fino mleto uporabljamo za obraz. Zmesi dodajte še žlico olivnega olja, ki že od nekdaj velja za naravno lepotilo.

Piling za celo telo iz banane

Tri banane , 1 dl mleka, dve žlici koruzne moke in čajno žlico olivnega olja zmešajte v posodici. Dobljeno mešanico pred prhanjem nanesite na celo telo in vmasirajte v kožo s krožnimi gibi. Piling je primeren tako za obraz kot tudi za telo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.