Pink Floyd v preobleki

Foto: Žurnal24 Easy Star All-Stars bodo danes ob 21. uri nastopili v Kinu Šiška, za vstopnico p
Easy Star All-Stars.
Skupina bo v Šiški predstavila zadnji album Dubber Side of the Moon.
Oglej si celoten članek

Glasbeni kolektiv Easy Star All-Stars, ki bo danes nastopil v Kinu Šiška, slovi po priredbah plošč britanskih bendov, kot so The Beatles, Pink Floyd in Radiohead. Njihov zadnji album Dubber Side of the Moon je priredba legendarnega albuma Floydov Dark Side of the Moon, ki so ga ameriški glasbeniki tokrat že drugič preoblekli v reggae/dub zvoke.

Pink Floydi ne komentirajo
Album je nabor remiksov njihovega najodmevnejšega ploščka Dub Side of the Moon. Na njem so med drugim sodelovali producenti Mad Professor, ki je delal tudi s Sade in Massive Attack, Adrian Sherwood, sodeloval je z Depeche Mode, Primal Scream in Sinéad O'Connor, in The Alchemist, čigar ime povezujejo predvsem z Eminemom.

Pink Floyd praviloma ne komentirajo priredb, čeprav smo zasledili pozitivne odzive v intervjujih z Gilmourjem.
 

“Pink Floyd praviloma ne komentirajo priredb, čeprav smo zasledili pozitivne odzive v intervjujih z Gilmourjem in drugimi člani,” so v enem od intervjujev povedali glasbeniki. Kako zveni album v živo, pa lahko preverite na današnjem koncertu.

Zasedba se sicer od turneje do turneje spreminja, osrednji del pa večinoma ostaja nespremenjen: Ras I Ray (bas, vokal), Ive-09 (bobni), Kirsty Rock (vokal), Jennifer Hill (saksofon, flavta) in Buford O’Sullivan (pozavna).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.