Pirhi v svilnati obleki

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da bodo letošnja velikonočna jajčka malo drugačna, jih pobarvajte z uporabo svile. Potrebovali boste kose poslikane stoodstotne svile in kose bombažne tkanine.
Oglej si celoten članek

Tesno povijanje

Surovo jajce s svilenim blagom tesno ovijte tako, da bo potiskani del v stiku z jajčno lupino. Nato jajce ovijte v kos bombažne tkanine. Da bo res tesno povito, uporabite vrvico in tkanino na vrhu zvežite.  Tako povito jajce položite v posodo ter dolijte vodo in štiri žlice kisa. Ko mešanica zavre, kuhajte od 20 do 25 minut. Kuhano jajce položite na suho krpo in počakajte, da se ohladi. Pod svilo vas čaka zanimiv vzorec, ki se je prenesel na lupino.

Za izpihovanje jajca z močnejšo lupino

Za nekatere tehnike okraševanja potrebujete izpihano jajčno lupino. To dobite tako, da v lupino na obeh koncih jajca s šivanko previdno izvrtate luknjici. V eno močno pihajte, tako da bo jajčna vsebina pritekla skozi drugo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.