Pisane barve pomladi

Foto: Imaxtree Blumarine Foto: Imaxtree Versace Foto: Imaxtree Chanel Foto: Imaxtree DKNY Foto: Imaxtree Versace Foto: Imaxtree Versace Foto: Imaxtree DKNY Foto: Imaxtree D&G Foto: Imaxtree Blumarine
Modno pravljico to pomlad v vsej veličini predstavljajo pastelne barve, cvetlice in živalski potiski.
Oglej si celoten članek

Drzno. Kot napoveduje modna stilistka Nana Sojer, nas čaka leto neverjetnih in ekstravagantnih kombinacij. "Modni so pastelni odtenki rožnate, rumene, svetlo modre in barve breskve pa tudi živalski vzorci; zlasti vzorec leoparda in kače. Modni bodo tudi živalski potiski s pticami, med drugim fazani in labodi," pojasnjuje.

Oblačila kot travnik

Tako kot se nadaljuje trend živalskih motivov, svoj modni pohod nadaljujejo tudi cvetlice – od ostrih in jasnih do mehkih zabrisanih vzorcev. V ospredju so po besedah sogovornice vzorci velikih rož, še posebno sončnic in rož z velikimi cvetovi. Opazni so tudi potiski z elementi narave, dekorja in arhitekture, dodaja. In kako boste vso to pisano paleto vzorcev lahko kombinirale? Sogovornica odgovarja: "Možnih kombinacij je veliko. K rožam se na primer lahko kombinirajo črte, pike in celo abstraktni potiski."

Melodije morja

Znane oblikovalce so pri ustvarjanju navdihovale barve morja, neba, sredozemske zelenjave in sladoleda, pravi stilistka in dodaja: "Chanel je navdih našel v morju, pri oblikovanju je uporabljal školjke, Alexander McQueen korale, Givenchy pa je iz zob morskega psa naredil prekrasne ogrlice." Sicer pa je barva sivke tista, ki bi jo Sojerjeva postavila v ospredje. "Je sicer hladna barva, vendar se odlično poda k pastelni vijoličasti in modri. Dobra pa je tudi kombinacija sivke z bež in rjavo barvo," še pravi.

Črte tako ali drugače

Črte so še ena modna stalnica, ki vztraja iz leta v leto. Navtični vzorec ne bo viden le na majicah in topih, krasil bo tudi preostala oblačila, pri čemer čevlji in modni dodatki ne bodo izjema. Tudi letos ne boste zgrešili s črno-belo ali navtično modro-belo kombinacijo, za vsakdanji pomladni šik videz pa na primer majico dopolnite z več nanizanimi zlatimi ogrlicami in teliranim blazerjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.