Pisci vložili pritožbo

Foto: Žurnal24 Pisci, ki so še vedno na ulicah, zahtevajo nadaljevanje pogajanj.
Stavki piscev v Ameriki še ni videti konca. Potem ko so producenti prekinili pogajanja, so pisci vložili pritožbo, saj želijo nadaljevanje pogajanj.
Oglej si celoten članek

Predstavniki sindikata piscev so vložili pritožbo, saj naj bi studii, ko so prekinili pogajanja, kršili zvezni zakon. Zahtevajo, naj zveza filmskih in televizijskih producentov spet pristopi k pogajanjem in tako pripomore h končanju šest tednov trajajoče stavke, zaradi katere je na ulicah na tisoče delavcev.

Producenti menijo, da je pritožba dokaz, da pisci do sedaj niso dosegli nič. Daniel J. B. Mitchell, profesor na Univerzi Kalifornija v Los Angelesu, je poudaril, da so take pritožbe pogoste v delavskih sporih, saj naj bi omilile pritisk.

Režiserji se bodo začeli pogajati

Iz sindikata režiserjev so sporočili, da bodo v naslednjem mesecu začeli ločena pogajanja s studii. Če bo do tega koraka prišlo, se bodo pisci znašli pod še večjim pritiskom. Sporazum med režiserji in studii bi namreč lahko pomenil korak nazaj za pisce.

Režiserji so poudarili, da so svoja pogajanja s studii prestavili za dva meseca iz spoštovanja do sindikata piscev, vendar pa so se razmere spremenile na slabše, zaradi česar ne morejo več čakati. Studii opozarjajo, da je pot do sporazuma dolga.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.