Pita s šparglji

Foto: Blanka Kefer
Foto: Blanka Kefer
Škoda bi bilo, če špargljeve pite ne bi umestili na spomladanski jedilnik. Pa dober tek!
Oglej si celoten članek

Sestavine:

Slano krhko testo:

  • 500 g moke
  • 2 jajci
  • 250 g masla (majhne kocke)
  • voda
  • jedilna žlica sol
  • fižol za slepo peko

Tatarski nadev:

  • 200 g rikote
  • 400 ml sladke smetane
  • šop bazilike
  • 4 jajca (velika)
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • šparglji (beli in zeleni)

Priprava:

  • Za špargljevo pito najprej pripravimo testo.
  • Maslo, moko in sladkor z roko zmešamo. Ko ni več vidnih kock masla, na pomokani delovni površini vgnetemo jajca. Če je masa presuha, dodamo nekaj jedilnih žlic vode, zavijemo v folijo in pustimo pol ure počivati v hladilniku.
  • Za nadev zmešamo rikoto, grobo sesekljano baziliko, smetano in jajca ter začinimo s soljo, poprom in sveže nastrganim muškatnim oreščkom.
  • Okrogel pekač namažemo z maslom in pomokamo, testo na tanko razvaljamo in damo v pekač. Na papirju za peko ga s fižolom od 15 do 20 minut slepo pečemo pri temperaturi 160 stopinj Celzija.
  • Pečeno testo v pekaču ohladimo, nadevamo maso za nadev, šparglje pa olupimo, narežemo na koščke, porazdelimo po testu in od 20 do 25 minut pečemo pri 160 stopinjah Celzija.
  • Preden špargljevo pito narežemo, jo pustimo, da se 10 minut hladi pri sobni temperaturi.

več receptov za jedi s šparglji poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.