Pivo je novo vino

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Da je rdeče vino dobro za telo, čivkajo že vrabci, raziskave pa kažejo, da bi isto lahko trdili za pivo.
Oglej si celoten članek

Ta priljubljena pijača vsebuje celo vrsto snovi, ki koristijo telesu, zato se mu v želji po uravnoteženi prehrani nikar ne odpovejte.

Po treningu na pivo. Znanstveniki iz univerze v španski Granadi so na 20 odraslih naredili poskus, v katerem je morala polovica od njih po športnih aktivnostih spiti veliko pivo, druga polovica pa se je morala odžejati s stekleničko vode. Raziskave so presenetljivo pokazale, da je pivo rehidriralo telo v enaki meri kot voda kljub alkoholu, ki ga vsebuje. To pomeni, da pivo po naporni vadbi ne samo prija, temveč tudi koristi telesu. Seveda pa ne gre pretiravati, saj navedeno drži le za manjšo količino pijače (do pol litra).

Minerali in antioksidanti. Pivo poleg veliko vode vsebuje tudi veliko za telo koristnih snovi: veliko mineralov, vitamina B in antioksidantov, med katerimi zaradi hmelja in ječmena prevladujejo flavonoidi, značilni tudi za rdeče vino. To je prav zaradi njih na dobrem glasu kot zdravo za srce in krvožilni sistem, vitamin B pa je ključen za dober videz las, nohtov in kože. Strokovnjaki so mnenja, da ob primerni prehrani, ki vsebuje veliko belega mesa, sadja in zelenjave, lahko kozarec vina na dan zamenjate s kozarcem piva, saj imata zelo podobne lastnosti. Ob tem velja še omeniti, da ima temno pivo več antioksidantov kot svetlo, je pa tudi res, da ima več kalorij, zato izbirajte pazljivo. Predvsem pa bodite zmerni, saj bodo v nasprotnem primeru škodljivi učinki pretehtali dobre.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.