PJ kot resnični Glee

Foto: Irena Herak
Foto: Irena Herak
Ameriška turneja. Perpetuum Jazzile ali resnični Glee, kot jim pravijo na spletu, se danes odpravljajo v ZDA.
Oglej si celoten članek

Perpetuum Jazzile (PJ), ki je letos zakorakal v 30. leto obstoja, se danes odpravlja na svojo drugo turnejo po Ameriki. Vokalna zasedba, ki jo navdušeno sprejemajo tako v Sloveniji kot v tujini, predvsem v Nemčiji, bo v 23 dneh obiskala sedem držav in naredila približno osem tisoč kilometrov, skupno pa bo nastopila na 15 koncertih z od tisoč do dva tisoč obiskovalci.

Strošek turneje, ki je po besedah članov skupine še vedno investicija, bo znašal več sto tisoč dolarjev, koliko točno, pa bodo ocenili na koncu.

“Dobiš to, kar vidiš”

“Poskušali smo ohraniti karakter in se ne predstavljamo kot ameriška skupina,” je o repertoarju, ki so ga pripravili za publiko v ZDA, povedal menedžer skupine Boštjan Usenik, Peder Karlsson iz Švedske, ki je pred dvema letoma prevzel funkcijo umetniškega vodje zasedbe, pa je dodal, da bodo na turneji predstavili zelo raznolik program, v katerega so vključili tudi slovenske pesmi in avtorske kompozicije.

Da bi Perpetuum Jazzile, ki je zaslovel s priredbami hitov, z avtorskimi skladbami izgubil del poslušalcev, Karlssona ne skrbi, prav tako kot ne konkurenca v ZDA. “Pri Perpetuum Jazzile dobiš to, kar vidiš,” je dejal o pevcih, pri katerih smeh ni nikoli narejen, njihov nastop pa vedno v živo. O avtorskih skladbah ostaja skrivnosten, bo pa zato že ta teden znano, kako je prekomponiral Abbo, saj bo izšel nov videospot Abba Medley.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.