Plan B odpovedal, nocoj New Order, jutri Franz Ferdinand

Foto: Arhiv organizatorja
Foto: Arhiv organizatorja
V Zagrebu se je ob jezeru Jarun začel največji hrvaški glasbeni festival InMusic. Britanski zvezdnik Plan B je včeraj svoj nastop zaradi bolezni odpovedal, nocoj bodo med drugimi nastopili Gogol Bordello in New Order, jutri pa Franz Ferdinand in Mando Diao.
Oglej si celoten članek

Večina obiskovalcev je prvi oziroma nulti dan, kot so ga označili organizatorji, izpustila in se bo na prizorišče InMusic festivala odpravila šele danes, ko bodo med drugimi (sicer že ob 17.15 na odru World Stage) nastopili tudi domači Zebra Dots (nekdaj znani kot London), ki so prav te dni, kot prvi slovenski bend, podpisali z regijskim krilom založbe Universal, ki pokriva Avstrijo, Slovenijo in Hrvaško.

Na glavnem odru (Main Stage) pa bosta nocoj zagotovo največ zanimanja poželi zasedbi Gogol Bordello iz ZDA, ki so včeraj nastopili na Rock Otočcu, in britanski new wave bend New Order, ki je pravzaprav nastal iz članov kultnih Joy Division, katerih pesem Love Will Tear Us Apart je revija NME pred nekaj tedni razglasila za najboljšo pesem zadnjih 60 let.

Tudi Slovenci v Zagreb na Franz Ferdinand

Največ obiskovalcev, tudi iz Slovenije, pričakujejo jutri, ko bo okoli 23. ure nastopila britanska indierock senzacija Franz Ferdinand, ki jim letos nekako (spet) ni bilo usojeno nastopiti pri nas. Pred njimi bodo glavni oder ogrevali Švedi Mando Diao, katerih člana Björn Dixgård in Gustaf Norén imata zunaj sicer nov stranski projekt (skupaj z The Salazar Brothers) Caligola.
Več o festivalu, kjer so objavljeni tudi natančni urniki nastopov, si lahko preberete na uradni spletni strani Inmusicfestival.com. Za dnevno vstopnico boste odšteli 40 evrov.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.