Po 45. letu gre že navzdol

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nedavna raziskava je pokazala, da začnejo kognitivne sposobnosti upadati že po 45. letu.
Oglej si celoten članek

Kognitivne sposobnosti začnejo upadati že po 45. in ne šele po 60. letu, je pokazala mednarodna evropska raziskava, ki je bila te dni objavljena v angleški strokovni reviji British medical journal. Raziskava je trajala 10 let, v njej pa je sodelovalo 7000 prostovoljcev.

Po mnenju raziskovalcev gre tako zgodnji začetek staranja možganov pripisati predvsem temu, da ljudje v srednjih letih prenehajo z učenjem novih stvari in zapadejo v rutino. Obenem jih velika večina tudi opusti redno gibanje in zdravo prehrano, kar se pri 45 letih že začne kazati s poslabšanjem zdravja krvožilnega sistema, zaradi česar možgani niso dovolj prekrvavnjeni in začnejo pešati. Ne obupajte torej in ostanite dejavni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.