Po Kylie bodo poimenovali mango

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Kylie Minogue se v zgodovino ne bo zapisala le z glasbo, temveč tudi na bolj nenavaden način. Po njej bodo namreč poimenovali eno od treh novih sort manga, ki so jih vzgojili avstralski znanstveniki.
Oglej si celoten članek

Pobudo za poimenovanje tropskega sadeža po zvezdnici je dal minister za industrijo avstralske zvezne države Severni Teritorij Kon Vatskalis. Kot je pojasnil, je Kylie princesa popa, zato se spodobi, da eden od simbolov te države dobi ime po njej.

 

Vatskalis je še napovedal, da bo priljubljeni pevki poslal nekaj sadežev, da bo lahko novo sorto manga poskusila med prvimi.

 

Nove sorte manga, ki so jih znanstveniki razvili po 16 letih raziskav v okviru avstralskega programa za gojenje mangov, so bolj rdečkasti od doslej znanih, zaradi česar naj bi bili privlačnejši za kupce. Poleg tega nove sorte rodijo več sadežev od dosedanjih, pa tudi letina naj bi trajala dlje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.