Po polletnem ministrovanju na porodniško

Foto: Žurnal24 Noseča ženska
Finska ministrica za okolje Paula Lehtomaeki, ki je ta položaj opravljala zgolj šest mesecev, je v petek odkorakala iz svoje pisarne in začela porodniški dopust.
Oglej si celoten članek

34-letna Lehtomaekijeva pa tokrat ni prvič zapustila ministrskega stolčka. To je storila že pred dvema letoma, ko je zaradi rojstva prvega otroka zapustila položaj ministrice za trgovino.

Lehtomaekijevo, ki je položaj prevzela po parlamentarnih volitvah 18. marca, bo med šest mesecev trajajočo porodniško nadomeščal poslanec Kimmo Tiilikainen.

Sicer pa imajo družinske zadeve očitno trenutno velik vpliv na finsko vlado. Ministrica za komunikacije, 45-letna Suvi Linden, je namreč napovedala, da bo prihodnjih nekaj tednov delala od doma, da bo svoji novi hčerki, posvojenki iz Kitajske, pomagala pri privajanju na novo okolje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.