Pod stresom zaradi ličil

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nedavna raziskava je pokazala, da se več kot dve tretjini žensk boji iti v službo nenaličenih. To jim predstavlja večji stres kot razgovor za službo, javno nastopanje in prvi zmenek.
Oglej si celoten članek

Anketa, ki so jo izvedli pri Vitality Showu in je obsegala tri tisoč žensk, je pokazala, da več kot polovice anketirank ne moti, če jih prijatelji, družina in partner vidijo brez ličil. A več kot 70 odstotkov anketirank se brez ličil in urejene pričeske ne bi upalo stopiti pred sodelavce in šefa. Skoraj vse izprašanke (91 odstotkov) so dejale, da bi raje odpovedale zmenek, kot da bi se na njem pojavile nenaličene, 31 odstotkov pa brez ličil ne bi šlo niti v telovadnico. Zanimiva je tudi ugotovitev, da ena od šestih žensk ne bi odprla vrat, če ne bi bila naličena.

Z ličenjem ne pretiravajte

"Vse to izhaja iz prepričanja mnogih podjetij, da ženska, ki ni popolnoma urejena, ne more dobro opravljati svojega dela," je pojasnila vizažistka Sarah-Jane Froom in dodala: "A čeprav se od žensk pričakuje, da je vedno naličena, pa ni zaželeno, da nosi preveč make upa, ki bi deloval kot maska." Podobnega mnenja je tudi psihologinja Celia Bibby. "Ogromno žensk je prepričanih, da bodo sodelavci nanje gledali drugače, če ne bodo urejene do potankosti. Morajo pa se zavedati, da obstaja meja, da ne smejo pretiravati," je razložila Bibbyjeva.

Raziskava je še pokazala, da ženske zaradi ličenja in urejanja zjutraj vstajajo povprečno pol ure prej kot njihovi partnerji. Za ličenje povprečno porabijo 21 minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.