Podčetrtku mednarodno priznanje

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Podčetrtek je najlepši manjši kraj v vsej Evropi.
Oglej si celoten članek

Po izjemnih uspehih v letu 2000 in 2009, ko so v občini že odnesli srebro za Podčetrtek in zlato za Olimje, je to vnovičen dokaz izjemnega turističnega dela, ponudbe in urejenosti na slovenski meji ob Sotli. Nagrado je iz rok predsednika Entente Florale Europa Rudija Geerardyn danes zvečer v Nieuw Poortu v Belgiji v imenu vseh uspešnih turističnih akterjev v kraju prevzel župan občine Podčetrtek Peter Misja.
 
Letošnji naslov  so v Podčetrtku nocoj prejeli v težki mednarodni konkurenci, kjer šteje prav vsaka podrobnost: "Pri nas se zavedamo, da moramo gostom ponujati nekaj drugačnega. Vračamo jih k pristnosti, naravi, dobrotam babic, stoletnim modrostim o zdravju, smo prijazni in gostoljubni," razkriva adute svojega kraja in občine župan Misja. Nagrada nedvomno pomeni pomembno spodbudo za delo vseh, ki so pri nas vpeti v turizem in obvezo, da tudi v prihodnje navdušujemo s svojo ponudbo, urejenostjo in domačnostjo. V Evropi se še ni zgodilo,da bi v tako kratkem času kar dve sosednji vasi dobili tako prestižno priznanje.
 
Komisija, sestavljena iz članov dvanajstih evropskih držav, je turistično središče ob Sotli obiskala konec junija in se prepričala, da v Sloveniji turizem zares ustvarjajo ljudje. "Pokazali smo jim naš Podčetrtek, obiskali so sejem, ki so pri nas še srednjeveška tradicija, poskusili so mnoge lokalne dobrote in bili navdušeni," razlaga del formule do uspeha Misja. Komisijo je navdušila še vedno trajajoča in razvijajoča se lepota leta 2009 najlepše evropske vasi Olimja, kjer so si ogledali samostan in poizkusili lokalne dobrote okoliških ponudnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.