Podhranjeni zaradi kandide

Foto: Žurnal24 Ste izčrpani in malodušni? (Foto: Shutterstock)
Glivica kandida, ki se je razširila po telesu, je morda kriva za vašo izčrpanost.
Oglej si celoten članek
Zaradi kandide lahko pride celo do podhranjenosti, saj telo ne more črpati hranilnih snovi iz hrane.
Sanja Lončar, Skupaj za zdravje človeka in narave

Če ste iz nedoločljivih vzrokov že dlje izčrpani in malodušni ter imate težave z izločanjem blata, je za to morda kriva glivica kandida, ki se je čezmerno namnožila v vašem črevesju in se razširila po telesu. Kandida je sicer večinoma posledica neprimernega življenjskega sloga in prehranjevalnih navad, navaja Sanja Lončar, avtorica knjige Resnice in zmote o kandidi. In te je treba spremeniti.

Nehajte hraniti kandido
Za začetek se je lotite z dieto, in če boste vztrajni, boste že v dveh do štirih tednih opazili izboljšanje, pravi Lončarjeva. Med kuro so na seznamu za odstrel vsi sladkorji. Izogibati se je treba celo suhemu in svežemu sadju ter živilom, ki vsebujejo kvas(ovke). Najbolj dobrodošli so med drugim zelena zelenjava, fermentirani sojini in mlečni izdelki ter kislo zelje in kisla repa. Več na Zazdravje.net.

Prava živila
Med kuro pripravljajte jedi na kokosovi maščobi, ki vsebuje lavrinsko in kaprijsko kislno ter neposredno deluje proti glivicam, zmanjšuje kandido in ne prizadene. Zelo priporočljiva je tudi uporaba hladno stiskanega ekstra deviškega oljčnega olja in sirotke. To je treba uživati redno in v večjih količinah (večkrat na dan od enega do dveh decilitrov).

Pljunite! Hitri test prisotnosti kandide
Potrebujete prosojen kozarec, v katerega vlijte navadno vodo. Pljunite vanjo in počakajte 10, 15 minut. Če opazite, da se s površja spuščajo bele nitke, je to znak, da v vaši slini prevladuje kandida. Zdrava slina bo ostala kompaktna. Dobra novica: veste, kaj vas muči. Slaba novica: obvladovanje kandide je dolgotrajen proces.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.