Podpis proti poskusom na živalih

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Boste podisali evropsko pobudo proti poskusom na živalih?
Oglej si celoten članek

Na spletu se je te dni pojavil predlog o evropskem pravnem okviru za postopno odpravo poskusov na živalih, ob katerem se podpisuje tudi peticija. Ta evropska državljanska pobuda poziva Evropsko komisijo, naj razveljavi Direktivo 2010/63/EU o zaščiti živali, ki se uporabljajo v znanstvene namene, ter podaja nov predlog, s katerim se bodo odpravili poskusi na živalih in se bo namesto tega uvedla obvezna uporaba podatkov, ki se neposredno nanašajo na človeka, v biomedicinskih in toksikoloških raziskavah. Pobudo lahko s spletnim podpisom podprete tudi vi, podrobnejše informacije pa lahko najdete na spletni strani https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000007/public/.

Le polnoletni

Peticijo ob pobudi lahko v Sloveniji podpišejo polnoletni državljani, ki morajo imeti osebno izkaznico ali potni list. Ves postopek podpisa lahko v nekaj minutah opravite kar prek spleta, in sicer na strani pobude.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:14 7. Januar 2013.

    S podpisom soglašate, da se ti poskusi nadaljnjo izvajajo na vas in ne na živalih.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.