Pogled razkriva, kaj misli o vas

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kako ugotoviti, kaj misli o vas.
Oglej si celoten članek

Oči so ogledalo duše, pravijo. In v njegovo oziroma njeno dušo lahko pokukate s pomočjo njegove zenice.

Gleda na levo. Če je med pripovedovanjem ali po vašem vprašanju pogledal na levo, naj bi to pomenilo, da govori resnico. Študije namreč kažejo, da ljudje, ki se poskušajo spomniti preteklih dogodkov, gledajo na levo.

Gleda na desno. Pogled v desno pa naj bi razkrival laži.

Razširjena zenica. Zenica se razširi, kadar vidimo nekaj, kar nas fascinira oziroma je v nas vzbudilo zanimanje. Če se je njegova zenica ob pogledu na vas razširila, naj bi to torej pomenilo, da ga privlačite, oziroma da ga vaše pripovedovanje zanima.

Ne mežika. Neka študija trdi, da ljudje med laganjem mežikajo manj kot takrat, ko govorijo resnico.

Neprekinjeno vam zre v oči. Če vam ves čas zre v oči,  poskuša delovati avtentično, čeprav ne govori resnice. Da med pogovorom večkrat pogledamo stran, je normalen proces, zato bodite pozorni na ljudi, ki vam neprekinjeno gleda v oči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.