Pohajkujte po Islandiji in Grenlandiji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vsak ponedeljek zvečer se lahko v Hostlu Celica v Ljubljani udeležite potopisnih večerov. Pohajkovali boste po različnih kontinentih in si izmenjali popotniške zgodbe. Nocoj ob 19.30 boste lahko prisluhnili potepanju po hladnih obzorjih Islandije in Grenlandije.
Oglej si celoten članek

Islandija je dežela ekstremnih naravnih kontrastov. Običajno ji rečejo kar dežela leda in ognja, čeprav je precej več kot to. Mati narava jo je obarvala v veličastni dekoraciji barv in ji pridihnila geološke fenomene, ki jih ni moč srečati ravno pogosto. S tem eksotičnim naravnim okoljem so neizmerno povezani njeni prebivalci, ki so semkaj pripluli pred več kot 11. stoletji.

Spoznali boste deželo tako tako poleti kot pozimi, ko lahko na nebu opazujete čarobni ples polarne svetlobe, v drugi polovici predavanja pa se boste podali na Grenlandijo.

Če bi želeli na kratko opisati to deželo, bi uporabili ključne besede: pravljica, večnost, neskončna belina, barvni kontrasti, večni led, prijaznost, skrivnostnost ... Zelenilo travnikov prekinjajo barvni vložki modrine, rumenila, beline cvetic ter škrlatna kislica, ki je na Grenlandiji prav takega okusa kot pri nas.

Več o potepanju vam bo razkril Damjan Končnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.