Poklic: mama vevericama

Foto: Žurnal24
Dunajski živalski vrt gosti dve veverici, ki sta ostali brez matere. Zanju pa še posebej skrbi oskrbnik, ki ju hrani po injekciji.
Oglej si celoten članek

Oskrbnik živalskega vrta Schönbrunn na Dunaju, Peter Frank, obožuje svojo novo službo. Dvema vevericama, ki sta padli z drevesa, je namreč nadomestil mamo.

Mladička sta bila tako šibka in podhranjena, ko so ju ljubitelji živali pripeljali v živalski vrt, da so se zbali, da ne bosta preživela noči. A Peter se je še posebej zavzel za njiju. Hrani ju z visokokaloričnim mlekom po injekciji, ki jo ponavadi uporabijo za zapuščene mačke ali pse.

"Zdaj sta zelo močna in se odlično razvijata. Hranim ju vsakih nekaj ur, po obroku pa ju gladim po trebuščku in pomagam pri prebavi. Prav tako, kot bi naredila njuna mati,"
je povedal in dodal, da ju bodo spustili v gozd, ko bosta dovolj močna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.