Poklici, ki privlačijo psihopate

Foto: Shutterstock sef zaposlena Foto: Profimedia pravnik Foto: Žurnal24 Detektiv Foto: Shutterstock črn kovček Foto: Shutterstock operacija kirurg Foto: Shutterstock novinar Foto: Shutterstock (Slika je simbolična.) Foto: Shutterstock Duhovnik Foto: Shutterstock kuhar Foto: Profimedias pisarna Foto: Profimedia negovalka Foto: Profimedia medicinska sestra Foto: Shutterstock psiholog Foto: Profimedias delavec Foto: Žurnal24 Terapevt se nežno dotika refleksne cone hrbtenice na stopalih, dlaneh in glavi. Foto: Anže Opara odprava nangoma 2014 Foto: Shutterstock učitelj šola Foto: Profimedia slikarka Foto: Shutterstock Slovenija 04.07.13, zdravniski pregled, zdravnik, pacientka, foto: shutterstock Foto: Profimedia računanje
V katerih poklicih boste srečali največ psihopatov in katerih poklicev se izogibajo.
Oglej si celoten članek

Kevin Dutton je sestavil seznam poklicev, ki privlačijo osebe, ki jih označujemo z besedo psihopati. Pri tem poudarja, da pri psihopatih ne gre nujno za morilce, ampak ljudi, ki niso zmožni empatije ali se poistovetiti z drugimi. "Številne psihopatske lastnosti so v resnici pogostejše pri ljudeh na vodilnih položajih kot pa pri kriminalcih. Gre za atribute kot so egocentričnost, površinski šarm in sposobnost prepričevanja," pravi Dutton, ki je o tej temi napisal knjigo The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success (Modrost psihopatov: Kaj nas o uspehu lahko naučijo svetniki, vohuni in serijski morilci).

V zgornji galeriji si lahko ogledate, kateri poklici najbolj privlačijo psihopate oziroma v katerih poklicih jih je največ in v katerih najmanj. Kot boste videli, se psihopati vidijo v službah, v katerih lahko izvajajo moč nad drugimi. Poklici, kjer bi se morali veliko ukvarjati  z ljudmi in njihovimi čustvi, jih ne privlačijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.