Polepšali praznike družinam v stiski

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ekipa Radia Ekspres je v Cityparku Ljubljana predala donacijo hrane fundaciji Anina zvezdica. Podpira dobrosrčnost in požrtvovalnost njenih prostovoljcev ter zaupa, da bodo poskrbeli, da bo pomoč pred in med prazniki prišla v prave roke – družinam, ki jim v življenju res ni lahko.
Oglej si celoten članek

December je čas, v katerem marsikdo, ki mu v življenju ni lahko, stisko občuti še močneje. Medtem ko drugi odpirajo darila, sam razmišlja o osnovnih sredstvih za svoje preživetje in preživetje svoje družine. Na Radiu Ekspres se zavedajo, da tudi v Sloveniji v pomanjkanju živi veliko družin, zato so letos že tretje leto zapored sklenili moči z ustanoviteljico Anine zvezdice Ano Lukner, tokrat v akciji En račun, dvojna sreča.

S pomočjo poslušalcev in Spara Slovenije so na Radiu Ekspres zbrali 1000 evrov, z denarjem pa so nakupili hrano in z njo napolnili štiri nakupovalne vozičke. "Presrečni smo, ko smo zagledali vse polne vozičke stvari, to je fenomenalno, zdajle bomo vse to odpeljali v skladišče, razpakirali, naredili pakete in zelo kmalu osrečili družine," je za Radio Ekspres povedala Ana Lukner.

Anina zvezdica je v decembru že sedmič organizirala dobrodelno akcijo, s katero vsako leto zbira hrano in potrebščine za pomoč družinam v stiski ter ki je po tradiciji najbolj odmevna in uspešna. "O številkah ne bi govorila, lahko pa rečem, da bomo s to akcijo v sedmih letih pomagali že krepko čez 80.000 družinam," je razkrila Ana Lukner. Decembrska akcija bo trajala do konca decembra, ko lahko v trgovinah Spar in Interspar najdete košare, označene z napisom za Anino zvezdico, in vanjo položite nepokvarljive izdelke za družine v stiski.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:15 24. December 2016.

    Čestitke....toda še veliko je društev, ki pomaga družinam.Društva, ki celo leto bdijo nad družinami,ki v naši preljubi državi ne zmorejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.