Poletje na balkonu

Foto: Žurnal24 Rastline na balkonu imajo ključni pomen. (Foto: Shutterstock)
Med vročimi dnevi si lahko minipočitnice pričarate tudi na domači terasi ali balkonu.
Oglej si celoten članek

Čar poletja lahko doživite tudi sredi mesta, na vašem balkonu ali terasi na vrhu stolpnice. Balkon z malo truda spremenite v oazo sredi betona, saj za poletno doživetje ni nujno potrebno zbežati na morje ali imeti prostoren vrt z bazenom.

V urejanju malega balkona so rastline neizbežne in odlična nit za stik z naravo. Izberite svoje najljubše rože, jih redno negujte, lončke pa skrbno čistite. Velikost rastlin prilagodite velikosti balkona, saj ga lahko s preveč in prevelikim lonci zadušite. Če kupujete nove lončke za rože, izberite keramične, v katerih bodo rože bolje uspevale kot v plastičnih.

En zanimiv kos je dovolj
Zanimiv kos pohištva bo ustvaril posebno atmosfero na balkonu. Spet ne pretiravajte z velikostjo, niti s količino kosov. Če je vaš balkon ozek in dolg, izberite stole in mize, ki se lahko raztegnejo. Poigrajte se z majhnimi lučmi in svečami, ob katerih boste na balkonu preživeli romantični večer.

Če imate teraso, lahko nanjo postavite večjo zofo ali platneno vrtno garnituro. To popestrite z blazinami morskih vzorcev. Pridih Mediterana bodo ustvarile glinene posode ali vaze in suha ali sveža sivka v njih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.