Policija prisiljena umakniti maskoto

Foto: Žurnal24 Umik maskote je jasen dokaz, da londonske policije ne sestavljajo samo beli poli
Londonska policija je bila prisiljena umakniti svojo maskoto, ki jo uporablja pri obiskih na osnovnih šolah. Bila naj bi "prebela in premoška".
Oglej si celoten članek

Svetlolasa in modrooka maskota policista Steva bo tako dobila "etnično raznoliko" podobo, ki bo davkoplačevalce stala 21.000 evrov.

Šef londonske policije je ukazal izdelavo nove podobe po pritožbi azijskega policista, ki ga je zmotilo, da maskota ne odraža raznolikosti londonskih policistov in zanemarja ženske ter uslužbence azijskega porekla.

Nova podoba bo nared na začetku naslednjega leta. Eden od predlogov za maskoto je Sunita, ki bi predstavljala policistko indijskega rodu, poročajo tuje agencije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.