Politik z antisemitsko žaljivko nad Milo

Foto: FameFlynet
Foto: FameFlynet
Židovske organizacije po svetu so besne na Ukrajinskega politika, ki se je na Facebooku z antisemitsko žaljivko spravil nad igralko Milo Kunis.
Oglej si celoten članek

Ukrajinski politik Igor Miroshnichenko je na Facebooku zapisal, da Mila Kunis, sicer rojena v Ukrajini, ni prava Ukrajinka, zato ker je "zhydovka". Beseda velja za zmerljivko, ki se je proti Židom uporabljala v času holokavsta.

Po protestih ukrajinskih Židov, je bilo pojasnilo ukrajinske vlade, da se beseda v ukrajinskem slovarju uporablja kot izraz za Žide in ni nujno mišljena kot zmerljivka. S tem pa se ne strinja losangeleška židovska organizacija Simon Wiesenthal Center, ki je na Ukrajinskega premiera že naslovila pismo: "Ogorčeni smo nad kletvicami stranke Svoboda, uperjene proti ukrajinski židovski skupnosti. 'Zhydovka' (v prevodu umazani Žid) se je uporabljala kot zahrbtna nacistična žaljivka za Žide, ki so jih morili v taboriščih. Želeli bi, da ta napad javno obsodite in zatrete ksenofobične sile, ki ogrožajo vašo demokracijo."


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.